Salată cu sfeclă roșie, varză, morcov și pătrunjel – Rețetă pentru curățarea colonului și creșterea imunității
Last Updated on 06/01/2024 by Iulian Gavriluta

salata cu sfecla rosieO reteta simpla, delicioasa si usor de preparate. Dupa mesele incarcate din perioada sarbatorilor de iarna, aceasta salata ajuta la detoxifierea colonului , imbunatateste digestia si ajuta sistemul imunitar.



Această salată hrănește, detoxifică și tonifică organismul și este ideală în sezonul rece, atunci când aceste legume sunt în sezon și le putem consuma în stare proaspătă.

Ingrediente:

Un sfert de varză ( albă sau roșie – cea roșie este mai bogată în antioxidanți ) 1 măr; 1 sfeclă roșie; 1 morcov potrivit; Pătrunjel verde; Sare și piper după gust; 2 linguri ulei de măsline; 1 linguriță semințe de susan; 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Legumele se spală și se curăță. Varza se taie fideluță și se pune într-un bol. Mărul, sfecla și morcovul se dau prin răzătoare. Este recomandat să se acopere tocătorul cu o folie de plastic atunci când se lucrează cu sfecla pentru a nu-l păta.

Uleiul se amestecă cu zeama de lămâie și cu semințele, într-un castronel. Legumele se amestecă, se toarnă dressing-ul peste ele. Se adaugă sare, piper și se amestecă ușor. La final, se presară și pătrunjel verde tocat mărunt.

Sursa: https://www.iladies.ro/