Mania vitezei pe soselele judetului. Cu cat circulau vitezomanii opriti de politistii rutieri. Vezi ce sfaturi dau politistii, soferilor teribilisti
Last Updated on 05/01/2024 by Iulian Gavriluta

viteza masinaÎn aceste zile, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 91 sancțiuni contravenționale și au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Aparatele radar amplasate au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 12 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză în afara localității– 162 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 46 de ani, din Prahova, pe DN2 E85, în afara localității Potârnichești.

Cu cea mai mare viteză în localitate– 137 km/h – a fost înregistrat autovehiculul condus de un şofer de 72 de ani, din București, pe DN2 E85, în localitatea Potârnichești.

Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru consumul de alcool.

10 sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 40.000 de lei.

Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat peste 170 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 3 cazuri fiind indicat consumul de alcool, în două dintre situaţii valoarea alcoolemiei impunând întocmirea de dosare penale.

Unul dintre şoferii care s-au ales cu dosar penal pentru consum de alcool este un bărbat de 36 de ani, din Brăești, care a fost depistat de polițiști pe strada Transilvaniei, în municipiul Buzău.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Polițiștii au întocmit de asemenea dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

REAMINTIM ŞOFERILOR:

Să circule cu prudenţă, iar înainte de a se angaja în depăşiri sau în efectuarea unei manevre de schimbare a direcţiei de deplasare, să semnalizeze şi să se asigure corespunzător, pentru a nu-i surprinde pe ceilalţi conducători auto.

Să respecte semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi să nu oprească în locuri în care este interzisă oprirea/staţionarea, pentru că nu fac decât să-i incomodeze pe ceilalţi participanţi la trafic.

Să se asigure corespunzător înainte de a se angaja în efectuarea vreunei manevre în trafic – în special a celor de schimbare a direcţiei de deplasare – şi să nu oprească în locuri interzise, pentru că nu fac decât să-i incomodeze pe ceilalţi participanţi la trafic.

 

E.S.