Bărbat din Vadu Pașii amendat pentru că a abandonat patru câini.
Last Updated on 05/01/2024 by Iulian Gavriluta

catelusi abandonatiJoi, 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați de către un bărbat din Mărăcineni, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a abandonat 4 câini, pe o stradă din apropierea domiciliului său.

Din verificările efectuate, a reieşit că este vorba despre un bărbat din Vadu Pașii, în vârstă de 63 de ani.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv O.U.G. 155/2001 privind aprobarea şi gestionarea câinilor fără stăpân.

Animalele au fost recuperate şi, trei dintre acestea, au fost plasate în adăpost, conform procedurilor legale în vigoare. Cel de-al patrulea și-a găsit deja o familie, care şi-a luat angajamentul că va avea grijă de el.

Şi în cazul noilor proprietari, poliţiştii le-au prelucrat obligaţiile legale ce le revin ca şi deţinători de animale.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

 

R.F.