Se prelungește durata de execuție a lotului Mizil – Pietroasele din Autostrada A7

autostrada A7 BuzauSupervizorul lucrărilor pe lotul 2 Mizil – Pietroasele (28 km) al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău a propus prelungirea duratei de execuție cu 193 de zile a contractului încheiat cu asocierea româno – bulgară Coni – Trace. De asemenea, este necesară creșterea costurilor cu 74 de milioane de lei, pentru îmbunătățirea materialului de umplutură din gropile de împrumut.

Lotul 2 Mizil – Pietroasele este construit de asocierea Coni – Trace, iar gradul de execuție pe acest șantier a ajuns la 35,40%, conform datelor actualizate miercuri, 27 decembrie 2023, pe harta CESTRIN.

În noiembrie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu firma TECNIC Consulting Engineering Romania S.R.L. contracte de 55,85 de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor pe loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău. Până atunci, DRPD Buzău se ocupase cu supervizarea lucrărilor pe primele loturi ce au intrat în construcție din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR.

„La data de 12 septembrie 2023, supervizorul a înaintat raportul pentru propunerea de modificare privind îmbunătățirea materialului de umplutură din gropile de împrumut: costuri suplimentare – 74,07 milioane de lei, prelungirea duratei de execuție cu 193 de zile și antreprenorul agrează să-și retragă și să anuleze revendicarea nr. 5. În data de 9 octombrie 2023, beneficiarul aprobă ordinul de modificare nr. 1 privind îmbunătățirea materialului de umplutură din gropile de împrumut”, se arată pe harta CESTRIN cu privire la acest proiect.

Amintim că valoarea contractului pentru construcția lotului 2 Mizil – Pietroasele a mai fost majorată cu 287,5 milioane de lei, de la 1,249 miliarde de lei până la 1,537 miliarde de lei, potrivit unuit anunț din 5 octombrie, publicat în SEAP.

Pe acest lot au apărut o serie de probleme, printre care nivelul ridicat al pânzei freatice și cantități insuficiente de pământ ce pot fi exploatate din gropile de împrumut. Prin urmare, sunt necesare, printre altele, noi exproprieri.

Contractul pentru execuția celor 28 de kilometri ai lotului Mizil – Pietroasele a fost semnat în iunie 2022 iar pe 11 august 2022 a fost predat amplasamentul lucrării. Perioada de execuție urma să fie de 20 de luni.

Surse: Economica.net, Observatorulph