Un nou proiect Erasmus la Liceul cu Program Sportiv „ Ï.B.Soter” din Buzau. „Cultural Heritage – a Link to Past, a Bridge to Future”

erasmus lps patrimoniu PROIECTIn perioada septembrie 2018 – august 2020, Liceul cu Program Sportiv „ Ï.B.Soter” va derula un proiect Erasmus + KA229 –Parteneriat strategic intre scoli, cu titlul „Cultural Heritage – a Link to Past, a Bridge to Future”. In acest proiect sunt implicati 5 parteneri – Turcia – coordonator, Italia, Portugalia, Bulgaria si Romania.

Ceea ce a adus la crearea acestui parteneriat a fost dorinta de a atinge obiectivele proiectului cu ajutorul unor parteneri cu experienta si competente in ceea ce priveste sisteme educationale, istorie si cultura. De asemenea pozitiile geografice ale tarilor participante fac posibila obtinerea unei perspective complexe asupra asemanarilor si diferentelor culturale.

Obiectivele acestui proiect sunt: cresterea gradului de constientizare de catre elevi a modului in care patrimoniul cultural a fost conservat sau nu si a importantei patrimoniului cultural european, consolidarea competentelor digitale si lingvistice (utilizarea limbii engleze) ,schimbul de idei si bune practici in ceea ce priveste tema proiectului ,dezvoltarea imaginatiei , originalitatii si a culturii generale ale elevilor ,constientizarea importantei invatarii pe parcursul intregii vieti, a invatarii formale si non-formale, facilitarea dialogului cultural intre participanti, a muncii in echipa si incurajarea gandirii critice, o mai buna intelegere a practicilor, politicilor si sitemelor de educatie din diverse tari crearea de parteneriate si retele de comunicare cu partenerii

Un numar considerabil de persoane (aprox. 1500) este asteptat sa se implice in activitatile acestui proiect si sa isi aduca contributia la realizarea obiectivelor propuse.

Elevii vor fi implicati intr-o varietate de activitati care vor avea loc atat in tara, cat si in strainatate. Vor realiza prezentari, filme, brosuri, postere, albume, eseuri pe tema proiectului. Vor avea oportunitatea de a cunoaste cultura tarilor partenere prin participare la activitati de predare/invatare (in Portugalia, Turcia si Bulgaria) si de a lega noi prietenii cu elevi de aceeasi varsta si cu aceleasi preocupari.

Profesorii vor coordona activitatea elevilor pe parcursul celor 2 ani de proiect. Vor participa in Italia la ateliere de lucru legate de editarea de imagine, fotografie si conservarea patrimoniului cultural. Vor avea posibilitatea de a cunoaste sisteme de educatie diferite, metode de lucru inovatoare si de a-si dezvolta abilitatile de comunicare in limba engleza si de utilizare a instrumentelor TIC.

         Adrian Constantin

Scroll to Top