Hoti reţinuti de poliţiştii buzoieni, pentru furturi din societăţi comerciale si automobile
Last Updated on 25/09/2018 by Iulian Gavriluta

retinutiLa data de 23 septembrie a.c., poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate au identificat şi depistat principalul bănuit de comiterea a două furturi din societăţi comerciale.

 

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada 13 – 17 iulie a.c., bănuitul, un tânăr de 33 de ani, din judeţul Iaşi, ar fi pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie în curtea a două societăţi comerciale, de unde ar fi sustras mai multe jante de autoturisme de diferite dimensiuni.

Prejudiciul total a fost estimat de persoanele vătămate la suma de 6.800 de euro.

Faţă de cel în cauză, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi urmează ca în cursul acestei zile să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului şi documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Bănuit de furt, identificat de poliţişti

În ziua de 21 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au identificat un buzoian de 58 de ani, principalul bănuit în cazul unui furt dintr-un autovehicul.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, la data de 12 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un telefon mobil profitând de neglijenţa persoanei vătămate care şi-a lăsat telefonul la vedere, pe bordul maşinii, timp în care geamul autovehiculului a fost deschis.

Prejudiciul, estimat la suma de 250 lei, a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, un bărbat de 55 de ani din Buzău.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

I.G.