Ce ar trebui sa pateasca acesti conducatori auto? 172 km/h si 126 km/h – vitezele cu care mergeau prin localitate 2 soferi. Au fost opriti la timp!

radar traficIn aceste zile, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de combatere a principalelor abateri generatoare de accidente grave de circulaţie, fiind aplicate 376 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate.

 

Printre neregulile comise de conducătorii auto, s-au numărat neutilizarea centurii de siguranţă (73), conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice (18), precum şi oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(14).

186 dintre sancţiunile aplicate de poliţişti i-au vizat pe conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar 28 dintre aceştia au predat permisele din cauza vitezelor cu care au fost înregistrate autovehiculele cu care se deplasau.

Astfel, un bucureştean de 49 de ani a fost depistat în timp ce-şi conducea autoturismul cu viteza de 126 km/h în localitatea Măgura, pe DN 10, iar un alt şofer, de 44 de ani, din Adjud, a fost depistat în timp ce-şi conducea autoturismul cu 172 km/h, pe DN 2 E 85.

Alţi 13 conducători auto au predat permisul în vederea suspendării acestui drept, 7 pentru că au efectuat depăşiri neregulamentare, doi pentru că nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere la nivel cu calea ferată, doi pentru că nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric iar alţi doi pentru că şi-au condus autovehiculele sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la peste 151.000 de lei.

Tot în cadrul activităţilor desfăşurate la final de săptămână, poliţiştii rutieri au întocmit trei dosare penale care au vizat conducerea unui autoturism fără permis de conducere şi refuzul de a permite recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Atenţie în trafic! ALEGE VIAȚA!

Poliţiştii buzoieni sfătuiesc conducătorii auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure corespunzător şi să semnalizeze din timp orice intenţie de schimbare a direcţiei de deplasare, să nu aibă alte preocupări în timpul condusului, iar atenţia să le fie îndreptată asupra traseului pe care îl au de parcurs.

E.S.