Astăzi, 24 septembrie 2018, se va desfăşura o nouă etapă din cadrul testării Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”

Portalul RO ALERTPotrivit ISU Buzau, astazi 24 septembrie 2018, se va desfăşura o nouă etapă din cadrul testării Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Astfel în intervalul orar 10.00-12.00 sau 17:00-19:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău va transmise mesaje-test către cetățenii care se află pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

         Mesajul test va fi recepţionat de toţi cetăţenii care deţin telefoane mobile şi se află pe raza acestor unități teritoriale, rugând-i să nu intre în panică, fiind vorba doar de o testare/verificare a sistemului RO-ALERT (toate mesajele de verificare vor avea următorul conținut – ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. NU se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”).

Reamintim cetățenilor că pentru a recepționa mesajele transmise de sistemul RO-ALERT trebuie să acceseze pagina de internet ro-alert.ro și să își configureze telefonul mobil, în conformitate cu pașii specificați.

       Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

I.G.