FOTO EXCLUSIV – MOMENT UNIC in Comunitatea deficientilor de auz din Buzau. Taina Botezului primita de un tanar de 30 ani la Paraclisul Sf. MELETIE din municipiu
Last Updated on 23/09/2018 by Iulian Gavriluta

Botez Zaharia Lica 1Domnul Iisus Hristos spune: „De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu” (Evanghelia după Ioan 3,3). În familie, suntem obișnuiți să aniversăm ziua de naștere a copiilor. Sărbătorim, de asemenea, ziua sfântului ocrotitor, al cărui nume îl purtăm. La fel de importantă este și ziua botezului nostru, de care mai rar ținem seama.

Noi creștinii avem două nașteri: una în maternitate și una în Biserică. Prima este după trup, pentru această lume, iar a doua este după duh, pentru viața veșnică sau pentru Împărăția lui Dumnezeu. TAINA BOTEZULUI a primit-o in data de 23 septembrie 2018 tanarul Zaharia LICA CRISTIAN, deficient de auz si comunicare. Un sobor de preoti a oficiat acest moment unic in viata unui om dar si un moment unic in Comunitatea Deficientilor de Auz din Buzau. La Nasterea din Maternitate tanarul a primit numele Lica iar de astazi prin Taina BOTEZULUI a primit si numele de Cristian. Crescut din prima zi de viata intr-un centru de plasament, tanarul buzoian nu a fost inregistrat in arhivele existente ca fiind botezat iar la initiativa Preotului Ionut MIHALASCU, preot paroh la Paraclisul Sfantul MELETIE, s-a oficiat slujba de Botez. Slujba unica, oficiata si in limbaj mimico-gestual a umplut de emotie pe toti cei prezenti. Peste 25 de deficienti de auz si comunicare au tinut sa-i fie alaturi lui LICA CRISTIAN. Tanarul si-a ales ca nasii luminii harului primit la botez sa-i fie Alina Monica si Viorel, oameni ce au primit cu bratele deschise in familia lor acest suflet, in calitate de parinti duhovnicesti.

FELICITARI PENTRU MARELE MIRACOL petrecut astazi. Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe LICA CRISTIAN!

REDACTIABotez 6

 

 

Botez 5

 

Botez 4

 

Botez 3

 

Botez 2