FOTO EXCLUSIV – MOMENT UNIC in Comunitatea deficientilor de auz din Buzau. Taina Botezului primita de un tanar de 30 ani la Paraclisul Sf. MELETIE din municipiu

Botez Zaharia Lica 1Domnul Iisus Hristos spune: „De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu” (Evanghelia după Ioan 3,3). În familie, suntem obișnuiți să aniversăm ziua de naștere a copiilor. Sărbătorim, de asemenea, ziua sfântului ocrotitor, al cărui nume îl purtăm. La fel de importantă este și ziua botezului nostru, de care mai rar ținem seama.

Noi creștinii avem două nașteri: una în maternitate și una în Biserică. Prima este după trup, pentru această lume, iar a doua este după duh, pentru viața veșnică sau pentru Împărăția lui Dumnezeu. TAINA BOTEZULUI a primit-o in data de 23 septembrie 2018 tanarul Zaharia LICA CRISTIAN, deficient de auz si comunicare. Un sobor de preoti a oficiat acest moment unic in viata unui om dar si un moment unic in Comunitatea Deficientilor de Auz din Buzau. La Nasterea din Maternitate tanarul a primit numele Lica iar de astazi prin Taina BOTEZULUI a primit si numele de Cristian. Crescut din prima zi de viata intr-un centru de plasament, tanarul buzoian nu a fost inregistrat in arhivele existente ca fiind botezat iar la initiativa Preotului Ionut MIHALASCU, preot paroh la Paraclisul Sfantul MELETIE, s-a oficiat slujba de Botez. Slujba unica, oficiata si in limbaj mimico-gestual a umplut de emotie pe toti cei prezenti. Peste 25 de deficienti de auz si comunicare au tinut sa-i fie alaturi lui LICA CRISTIAN. Tanarul si-a ales ca nasii luminii harului primit la botez sa-i fie Alina Monica si Viorel, oameni ce au primit cu bratele deschise in familia lor acest suflet, in calitate de parinti duhovnicesti.

FELICITARI PENTRU MARELE MIRACOL petrecut astazi. Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe LICA CRISTIAN!

REDACTIABotez 6

 

 

Botez 5

 

Botez 4

 

Botez 3

 

Botez 2