SCOLI DE ELITA! Colegiul Economic Buzau gazda pentru doua noi proiecte europene
Last Updated on 21/09/2018 by Iulian Gavriluta

Colegiul Economic BuzauDouă noi proiecte europene se vor derula în perioada 2018-2020 la Colegiul Economic Buzău. Sunt două proiecte de parteneriat strategic între unități școlare Ka229, finanțate prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. În cadrul proiectului ”Let us Bring Europe Together for heritage” sau ”Let's BET for heritage” are ca parteneri liceele:

 

IES Nosa Señora dos Ollos Grandes-Lugo/ Spania ( coordonator); Istituto di Istruzione Superiore "G. Galilei"- Avezzano/ Italia; Powiatowe Centrum Ksztalcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wieliczce- Wieliczka/ Polonia; Druskininku Ryto gimnazija- Druskininkai/ Lituania. Dintre obiectivele proiectului putem aminti: determinarea interesului elevilor noștri cu privire la patrimoniul natural și cultural al oamenilor, în special în Europa și înțelegerea modului în care patrimoniul ne-a influențat identitatea și valorile; conștientizarea importanței mediului ca element esențial în viața noastră, explorând cunoștințele, evaluarea și aprecierea acestuia, identificând riscurile care îi amenință integritatea și importanța sa ca resurse esențiale, economice, sociale, culturale și spirituale, în vederea utilizării durabile a acestora, punerea în practică de noi instrumente metodologice care folosesc ca punct de plecare resursele naturale și culturale locale și care să permită o abordare holistică și multidisciplinară a activității educaționale într-un mod deschis, flexibil și coordonat care să permită învățarea competențelor secolului XXI; explorarea potențialului unei expuneri mai mari la patrimoniul natural și cultural asupra nivelului de stimă de la nivelul elevului și a inteligenței sociale și emoționale și, prin urmare, reducerea conflictelor, promovarea coexistenței și a armoniei și contribuția la reducerea abandonului școlar; promovarea creativității și antreprenoriatului ca atitudini necesare pentru promovarea și evaluarea mediului și a patrimoniului cultural material și imaterial. 16 elevi și profesorii însoțitori vor participa la activități comune de descoperire a patrimoniului material și imaterial din țările partenere. Elevii vor realiza expoziții fotografice, filme, materiale publicitare și vor promova principalele atracții în țările partenere. Cel de al doilea proiect ”Food in our Lives” sau FIOL este dezvoltat în cadrul unui mai vechi parteneriat cu: Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus- Ahaus/ Germania( coordonator); Lycée Jules Mousseron- Denain/ Franța; IES Nosa Señora dos Ollos Grandes-Lugo/ Spania.

Dintre obiectivele proiectului putem enumera:

CONȘTIENTIZAREA: valorii sociale și educaționale a patrimoniului comunitar european; pericolele prezentate de alimentele nesănătoase; impactului producției de alimente asupra MEDIULUI, risipei de alimente și a dimensiunii etice a acesteia; importanței dezvoltării de IMM uri în aria procesului de producție și marketing al produselor alimentare locale. Schimbare de COMPORTAMENT cu privire la:importanța gătitului acasă și identificarea noi rețete sănătoase; obiceiurile alimentare în scopul reducerii fenomenului de obezitate; interesul cu privire la proveniența alimentelor; testarea și consolidarea abilităților antreprenoriale prin dezvoltarea de concepte de marketing pentru produsele alimentare locale. Cei 24 de elevi și profesorii însoțitori vor participa la activități de învățare în țările partenere și vor realiza în colaborare produse cum ar fi: carte de bucate cu rețete tradiționale europene; calendarul culturilor sezoniere; filme, fotografii, broșuri. Prin aceste proiecte încercăm să oferim elevilor noștri posibilitatea de a își dezvolta într-o mai mare măsură a competențelor cheie atât de căutate pe piața muncii.

Ecaterina STROESCU