NU VA PANICATI! Se testeaza Sistemul RO-ALERT in judetul Buzau. Cand, cine si ce mesaj vor primi buzoienii?
Last Updated on 21/09/2018 by Iulian Gavriluta

Portalul RO ALERTVineri, 21 septembrie 2018, în intervalul orar 10:00 - 12:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupașcu” al județului Buzău va transmite în 4 UAT-uri de pe raza județului (Pietroasele, Padina, Beceni și Pătârlagele) un mesaj pentru testarea Sistemului de avertizare a populaţiei “RO-ALERT”.

Totodată, în intervalul 17:00 - 19:00, mai mult de jumătate din zona municipiului Buzău va primi același tip de mesaj. Mesajul test va fi recepţionat de toţi cetăţenii care deţin telefoane mobile şi se află pe raza acestor unități teritoriale, rugând-i să nu intre în panică, fiind vorba doar de o testare/verificare a sistemului RO-ALERT (toate mesajele de verificare vor avea următorul conținut – ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. NU se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”). Pentru a primi mesaje RO-ALERT este necesar ca terminalele mobile să fie compatibile cu Sistemul RO-ALERT şi configurate, în funcţie de operatorul de telefonie mobilă utilizat.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Ecaterina STROESCU