LA ACEASTA ORA – Conferinta de lansare a portalului RO-ALERT ce va transmite populatiei mesaje de avertizare în timp real, prin telefonul mobil
Last Updated on 15/09/2018 by Iulian Gavriluta

Portalul RO ALERTSambata, 15 septembrie 2018, începând cu ora 11:00 la sediul MAI are loc o conferinta de lansare a portalului web http://www.ro-alert.ro, portal dedicat informării populației privind sistemul de avertizare-alarmare a populației în situații de urgență. Activitatea are loc în sistem videoconferință, reprezentantii institutiilor abilitate având acces pe durata acesteia la sala Ghe. Filipescu a Consiliului Județean Buzău.

 

Sistemul RO-ALERT a fost gândit undeva în 2017 și au fost făcute ceva progrese începând de atunci. Lucrurile s-au schimbat începând din 27 iunie 2018, când a început testarea acestui nou sistem. Sistemul este implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale și va fi operat de către structurile operaționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a structurilor subordonate. Proiectul a fost adoptat pe 28 februarie de Camera Deputaților.Sistemul este creat pentru a fi folosit în cazurile în care sănătatea sau viața cetățenilor ar fi puse în pericol iminent. Astfel, în situații de fenomene meteo extreme, de calamități, de atacuri teroriste sau de alte situații care pot amenința grav comunitățile, sistemul va fi folosit și vei primi pe telefon avertizări instantanee. Sistemul permite ca mesajele să fie afișate instantaneu fără să fie necesară vreo intervenție a utilizatorului. De asemenea, mesajele se vor repeta la un anumit interval de timp și vor fi recepționate și de cei care folosesc serviciul de roaming.

Ecaterina STROESCU