FOTO – Satul Limba din județul Alba este unic în România, oferind un exemplu incredibil despre umanitate și modul în care oamenii pot colabora pentru bunul mers al comunității
Last Updated on 15/09/2018 by Iulian Gavriluta

Satul LimbaSatul este deja cunoscut pentru invesțiile realizate cu ajutorul fondurilor europene. Aici există drumuri asfaltate, pistă de biciclete, internet wireless gratuit. Oamenii spun că satul lor este cel mai modernizat din județul Alba, iar asta de datorează doar lor. Au pus mână de la mână și repară singuri poduri, biserica, și îi ajută pe cei mai nevoiași.

Asociația „Limbenii”, înființată în 2007, este cea care se ocupă de tot. De atunci, în fiecare lună, 130 de familii donează câte 5 lei pentru comunitate.

 

„Si cu ajutorul acestor bani străzile sunt mai frumoase, satul mai frumos, iar oamenii sunt mai uniți. Fiecare dintre noi are un sentiment foarte plăcut că a ajutat cu ceva comunitatea în care traiesc”, afirmă Augustin Muntean, membru în asociație.

Mai mult, din banii strânși sunt ajutați și cei mai puțini avuți. Se cumpără medicamente pentru bătrânii singuri, iar copiii sunt trimiși în tabere. Au respins ofertă unui om de afaceri care a vrut să deschidă un bar în sat. Limba este, cel mai probabil, unul dintre puținele sate din România unde nu există o cârciumă.

Îți place cum arată această localitate? Dă mai departe și prietenilor tăi!

Sursa: stirilekanald.ro

{vsig}limba-sat{/vsig}