IN LUNA OCTOMBRIE VOM VOTA MODIFICAREA CONSTITUTIEI
Last Updated on 12/09/2018 by Iulian Gavriluta

Dorin BadulescuIn sedinta Senatului din 11.09.2018 am votat pentru organizarea referendumului de modificare a Constitutiei pe tema definirii casatoriei. Iata cateva argumente pe care le-am expus in interventia mea:

Democratia nu inseamna sa renuntam la traditii si la religie. Toleranta este o valoare a poporului roman, una din caracteristicile sale, insa acestui popor nu i se poate cere sa depaseasca limitele ancestrale, fixate in mentalul popular.

Intr-o lume zbuciumata, incerta, daca poporul roman, daca 3 milioane de oameni simt nevoia, suntem datori sa modificam Constitutia. Poporul roman are ca informatie axiomatica casatoria liber consimtita intre barbat si femeie.

Fiind o initiativa cetateneasca nu poate fi un demers populist (asa cum acuza USR). Societatea romaneasca este scindata in momentul de fata si acest referendum pe tema familiei poate fi un moment zero in care sa ne reunim. Nu divizam societatea ci o reformam din punct de vedere moral, definim conform constiintei publice, reglementam conform dorintei cetatenilor nostri.

Evident, din punct de vedere juridic, ca orice alegatie poate naste comentarii diverse. Cu toate acestea, orice argument procedural sau politic nu poate fi mai puternic decat vointa natiunii. Daca natiunea romana doreste referendum pentru modificarea Constitutiei pentru a crea o diferenta, pentru a nu se crea confuzie, acest lucru nu reprezinta o discriminare.

In final, daca intr-o era a globalizarii exista tendinta sa fim determinati sa importam obiceiuri care nu sunt ale noastre, cred cu tarie ca acestui neam privilegiat de Dumnezeu nu i-a fost dat asa ceva si, ca atare, trebuie sa ramanem asa cum Cel de Sus ne-a definit.

Actorii externi nu au ce cauta in traditiile noastre.

Personal voi vota pentru initiativa de modificare.