TANAR OPRIT LA TIMP! De la Teleorman la Buzau surprins de radar pe DN2 E85 cu VITEZA RECORD de…..215 km/h
Last Updated on 11/09/2018 by Iulian Gavriluta

Politia la datoriePeste 400 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în week-end / 201 dintre cei sancţionaţi au fost şoferi care au încălcat regimul legal de viteză . În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.

 

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 418 sancţiuni contravenţionale, 201 dintre acestea vizându-i pe şoferii care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor. Împotriva a 18 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză - 215 km/h - a fost înregistrată pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului respectiv fiind identificat un tânăr din Teleorman în vârstă de 35 de ani. În ultimele 72de ore, poliţiştii rutieri au efectuat aproximativ 300 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero, în opt cazuri. În funcţie de valoarea indicată de aparatele etilotest, faţă de 4 dintre aceştia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cei patru rămânând fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, iar în celelalte 4 situaţii s-au întocmit dosare penale. Cea mai mare valoare indicată de aparatele etilotest fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în aceste zile, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 8 permise de conducere pentru depăşiri neregulamentare, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru circulaţie pe sens opus.Totodată, poliţiştii au mai întocmit alte 7 dosare penale după ce au depistat în trafic persoane care, deşi nu deţin permise de conducere, se deplasau cu autovehicule pe drumurile publice.

Ecaterina STROESCU