Echipati pana-n dinti, scotocesc si controleaza tot ce prind! Echipe mixte au luat la pas strazile din cartierele buzoiene. Ce urmaresc?
Last Updated on 11/09/2018 by Iulian Gavriluta

AmenziEfectivele Poliţiei municipiului Buzău împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Direcţiei Poliţiei Locale, au organizat o acţiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pe linia menţinerii climatului de siguranţă publică, descurajării celor predispuşi la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal şi menţinerii cadrului operaţional necesar desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier.

 

S-a acţionat în zona cartierelor Unirii Sud, Unirii Nord, Centru, Micro XIV, Simila, Dorobanţi I şi II, Broşteni, Micro V, Poştă şi Mihai Viteazu. Efectivele angrenate în acţiune au fost împărţite în echipe de scotocire şi control care au acţionat pe principalele artere de circulaţie şi în puncte obligatorii de trecere, concomitent cu filtrele rutiere instituite pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile Codului Rutier. În total, au fost legitimate peste 200 de persoane, trei dintre acestea fiind conduse la sediul Poliţiei Municipale pentru continuarea cercetărilor. Totodată, au fost verificate peste 100 de autovehicule, conducătorii auto fiind testaţi alcoolscopic pentru depistarea celor care s-au urcat băuţi la volan. Poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei (conducere cu permisul suspendat) şi au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale, la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 6500 lei.De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Ecaterina STROESCU