NOI AJUTOARE aprobate de Guvern. Printre beneficiari sunt si persoane din Buzau
Last Updated on 06/09/2018 by Iulian Gavriluta

Ajutoare familii sinistrateGuvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 761.200 de lei, pentru sprijinirea a 210 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate sau deosebite cauzate de incendii, inundații, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, astfel:

 

- 93.300 lei pentru 18 familii și persoane singure din județele Bacău, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii;

- 43.500 lei pentru 8 familii din județele Buzău, Prahova, Vâlcea și Vrancea,care se află în situații de necesitate cauzate de inundații și fenomene meteorologice periculoase;

- 624.400 lei pentru 184 familii și persoane singure din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București. care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă. Bolile grave (cancer, leucemie, boli cardiace, boli degenerative, boli respiratorii, boli genetice, transplant de măduvă, de organe etc.) de care suferă membrii familiilor respective afectează întreaga familie din punct de vedere emoțional, social, financiar. În cazul unor familii situația este agravată de faptul că sunt grav bolnavi mai mulți membri ai familiei, copii și adulți deopotrivă. Ajutoarele de urgență vor fi acordate în baza anchetelor sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Plata ajutoarelor de urgență va fi asigurată din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Sursa - mmuncii.ro

A.M.