UPDATE – Peste 20 de localitati din judetul Buzau se afla sub COD PORTOCALIU. AVERTISMENT de ultima ora de la ANM! VREMEA SE INRAUTATESTE. Unde lovesc vijeliile, ploile torentiale si grindina
Last Updated on 05/09/2018 by Iulian Gavriluta

Ploi torentialeINFORMARE METEOROLOGIC - În după-amiaza și seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30...40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane.

Ecaterina STROESCU

UPDATE - COD PORTOCALIU - Valabil de la : 05-09-2018 ora 12:15 până la : 05-09-2018 ora 13:30 In zona : Județul Buzău: Buzău, Berca, Vernești, Vadu Pașii, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Săgeata, Cochirleanca, Lopătari, Gura Teghii, Cernătești, Gălbinași, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Săpoca, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Cilibia, Sărulești, Blăjani, Cănești, Chiliile; Se vor semnala : averse ce vor cumula 35...40 l/mp.Fenomene asociate : descărcări electrice, intensificări ale vântului. Observatii : În zonă, din date radar, s-au acumulat în ultimele trei ore cantități de apă în jur de 40...50 l/mp.