Zero specialiști și in județul Buzău – Comunicat deputat Cristinel Romanescu
Last Updated on 04/09/2018 by Iulian Gavriluta

Cristi ROMANESCU PNL BZIncompetența si habarnismul de la nivelul Guvernului referitoare la subiectul pestei porcine africane sunt transferate si în țară și au ajuns și în județul Buzău. Deși ne confruntăm la nivel național cu această situație, iata ca si la Buzau trăim această grozăvie care duce la distrugerea unui întreg sector al agriculturii, iar la noi, la Buzău, nu am văzut nici macar o măsură de prevenție sau de incercare de a diminua urmarile pe care pesta le va produce la nivelul judetului.

Mai mult, Direcția Sanitar Veterinară a încercat să ascundă mizeria sub preș. Si aceasta "boala" e transmisibila in Romania la ora actuala.

Deși pesta porcină bătea la porțile județului nostru, iar pentru oficialii DSV acest lucru nu constituia o surpriza, DSV Buzau a afirmat că presa "fabulează" atunci când anunța, pe surse că sunt suspiciuni de pătrundere a acestei boli în două localități buzoiene.

După ce s-a confirmat că această epidemie a ajuns în curțile oamenilor în zona Pătârlagele- Pănătău, iata ca, surpriza, directorul DSV Buzau, medicul Ciprian Botezatu, a fost nevoit să facă anunțul public, in fata dovezilor clare existente.

Va intreb, domnule doctor si domnule director, care au fost măsurile preventive pe care le-ați luat, ținând cont că la granițele județului exista un puternic focar de pestă porcină? Care este rolul dumneavostră în acestă funcție? De a confirma și infirma existența acestei boli printre animale?

Va ganditi cum veți salva gospodăriile buzoienilor?

Sunteti constient si confortabil cu gandul ca va trebui sa coborati din fotoliul dumneavoastra de director pentru a-i spune în față țăranului ca ii veti omori porcul din batatura, poate sursa lui si a familiei sale de hrana pentru un an intreg?

Va indemn la omenie, realism si implicare, e nevoie de dumneavoastra pentru a gestiona criza existenta.

Deputat Cristinel Romanescu