Inca o talharie in centrul Buzaului! Tanar de 22 ani RETINUT dupa ce s-a prefacut ca vrea sa cumpere un telefon mobil si apoi amenintand proprietarul s-a facut nevazut
Last Updated on 04/09/2018 by Iulian Gavriluta

Furt telefon mobilÎn seara zilei de 31 august a.c., în jurul orei 19.30, un tânăr în vârstă de 18 ani a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că în timp ce se afla în zona centrală a municipiului Buzău, unui prieten de-al său i-a fost smuls telefonul mobil din mână. 

Imediat după primirea sesizării echipaje din cadrul Dispozitivului de Ordine și Siguranță Publică și poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, au efectuat scotociri și verificări pentru identificarea şi prinderea principalului bănuit. În mai puţin de o oră de la sesizare, în zona adiacentă locului în care s-ar fi comis fapta a fost depistată o persoană care corespundea semnalmentelor indicate de persoana vătămată, stabilindu-se că este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 de ani din Buzău, care a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Buzău pentru verificări. Pe parcursul cercetărilor a rezultat că persoana vătămată – un adolescent în vârstă de 15 ani – a fost acostată de bănuit care s-ar fi arătat interesat de telefonul mobil pe care adolescentul îl avea în mână. Ulterior, după ce păgubitul a deblocat aparatul pentru a intra în aplicaţii, tânărul de 22 de ani ar fi luat telefonul şi ar fi ameninţat persoana vătămată după care a fugit. Prejudiciul, estimat la suma de 1500 lei, a fost recuperat şi restituit păgubitului. Tânărul de 22 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie. Ulterior bănuitul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Buzău a dispus arestarea preventivă a tânărului de 22 de ani pentru o perioadă de 30 de zile.

Ecaterina STROESCU