Majoritatea participantilor la trafic nu stiu cum trebuie sa se comporte. Vezi aici cateva sugestii la care poate nici nu te-ai gandit!
Last Updated on 02/09/2018 by Iulian Gavriluta

siguranta rutieraIPJ Buzau: Recomandăm conducătorilor de autovehicule să adopte o conduită previzibilă, asigurându-se şi semnalizând din timp orice schimbare a direcţiei de deplasare, avertizându-i pe ceilalţi participanţi la trafic asupra intenţiilor prin utilizarea corespunzătoare a sistemului de semnalizare şi totodată adoptând o distanţă de siguranţă în mers care să le permită evitarea implicării în evenimente rutiere.

 

De asemenea, reamintim importanţa adaptării permanente a vitezei la condiţiile de drum şi trafic.

Totodată, grija poliţiştilor se îndreaptă şi către pietoni, cărora le recomandăm să fie şi ei atenţi atunci când se angajează în traversare şi să nu se lase preocupaţi doar de convorbirile purtate la telefoanele mobile.

•         

Poliţiştii buzoieni recomandă bicicliștilor să se echipeze corespunzător și să respecte regulile de circulație, atunci când circulă pe drumurile publice

            Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.

            Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

            De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

            Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

            Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!

            Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

            Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

            La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

            Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul!

            Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

            Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!

            Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Drum bun!