S-A AFISAT calendarul pentru BACALAUREAT 2019. Citeste aici toate detaliile

Examene evaluari eleviMinisterul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

 

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie). În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C. Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie. Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marţi, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

15 – 19 iulie: înscrierea candidaţilor

26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe

21 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă

22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă

27 şi 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

30 august şi 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale – proba D

2 – 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C

3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

3 – 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor

7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Sursa: mediafax.ro

A.M.