“Pistolari” verificaţi de poliţiştii buzoieni. Vezi ce au gasit oamenii legii la deţinătorii legali de arme şi muniţii
Last Updated on 28/08/2018 by Iulian Gavriluta

razii arme politieÎn aceste zile, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza municipiului Buzău pentru verificarea modului în care deţinătorii legali de arme şi muniţii respectă legislaţia în vigoare.

Şase buzoieni au primit vizita poliţiştilor care au urmărit modul de asigurare şi păstrare a armelor şi muniţiei deţinute legal, precum şi alte aspecte ce ţin de legislaţia în domeniu.

În urma controlului efectuat la domiciliul unui buzoian de 38 de ani, poliţiştii au constatat că acesta nu a luat măsura de a preda arma neletală, deţinută legal, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi totodată a fost dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii. De asemenea, arma neletală şi muniţia aferentă au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Conform art.25 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor

„Valabilitatea permisului de armă :

(1)       Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.

(2)       În vederea prelungirii valabilității permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliție competentă în a cărei rază de competență teritorială își are domiciliul sau reședința cu armele înscrise în permis, precum și cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.”

E.S.