UPDATE – FOTO/VIDEO – Costel Geambasu condus pe ultimul drum, astazi luni 27 august 2018, în satul Smardan, comuna Bradeanu, incepand cu orele 12.00.
Last Updated on 27/08/2018 by Iulian Gavriluta

COSTEL GEAMBASUCostel Geambasu, solistul formatiei buzoiene Odeon (muzica de petrecere) a incetat din viata vineri seara – 24 august 2018, dupa o grea suferinta. El este condus pe ultimul drum, astazi luni 27 august 2018, în satul Smardan, comuna Bradeanu, incepand cu orele 12.00. Costel Geambasu, solistul vocal al formației, a activat o vreme și în calitate de baterist al grupului.

 

Formatia sa fost compusa la început în formula: voce, chitară, claviaturi, chitară bas, baterie, reducându-se cu timpul la voce, chitară și claviaturi, bateristul fiind înlocuit de omologul electronic, iar basul fiind executat de către claviaturist. Componența a fost deosebit de fluctuantă, singurul membru constant fiind cântărețul Geambașu. Pe primul material discografic al formației sunt amintite următoarele nume: Laurențiu Tănase (claviaturi), Gigel Săvoianu (chitară bas), Costel Petrescu „Bujavercă” (chitară solo și aranjamente muzicale), Costel Geambașu (voce și baterie). A doua apariție îi amintește pe chitaristul Bujavercă, basistul Tică David și claviaturistul Mihai Mișov. Alți chitariști au fost: Radu Costel, Costel Constantinescu „Sticlă” ș.a., iar în postura de claviaturiști au mai figurat: Florin Traian, Gabi Romașcanu, Cosmin Flenchea, Stelică Oprea ș.a. Prima parte a discografiei Odeon (1984–1989) a fost produsă pe casete audio în mod ilegal, dat fiind faptul că Electrecord (casa de discuri unică în România socialistă) nu tolera înregistrarea și difuzarea unei astfel de muzici. În ultimii ani, Costel Geambașu a colaborat alături de chitaristul Nelu Nicolae, repertoriul lor cuprinzând o parte din succesele Odeonului și compoziții noi; titulatura formației nu a fost însă folosită.

Membrii formaţiei

Laurențiu Tănase (claviaturi), Gigel Săvoianu (chitară bas), Costel Petrescu „Bujavercă” (chitară solo și aranjamente muzicale), Costel Geambașu (voce și baterie)

Biografie

Odeon a fost o formație românească , înființată în primii ani 1980 la Buzău. Alături de Azur și Generic, este unul dintre primele grupuri care au contribuit la apariția muzicii de manele, folosind ca sursă de inspirație muzica pop din țările balcanice. Printre cele mai cunoscute piese interpretate de grupul Odeon se numără „Trenul vieții” (1986?) și „Din prima zi când te-am văzut” (adaptare liberă a sârbei „Ne-am despărțit”, cunoscută în interpretarea Romicăi Puceanu). Piesele „America-i departe” (1984) și „Mavi mavi” (1986, preluare după turcul İbrahim Tatlıses) sunt dintre primele care folosesc un ritm de manea în afara contextului muzicii lăutărești. Versurile cântecelor sunt în limbile română și romani (țigănește), dar ocazional și în alte limbi (greacă, aromână, turcă).

Dumnezeu sa-l ierte pe Costica Geambasu!

REVENIM CU IMAGINI SI AMANUNTE!

REDACTIA

{vsig}inmormantare-geambasu{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=CArXTRFlWAU&feature=youtu.be