Politistii de la Rutiera sunt cu ochii pe pietoni, carutasi dar si pe soferii indisciplinati. 170 de abateri de la regulile de circulaţie sancţionate de poliţişti
Last Updated on 25/08/2018 by Iulian Gavriluta

carutasi amendatiIn aceste zile, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat acţiunile de disciplinare a participanţilor la trafic.

 

Echipajele de poliţie au acţionat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere. Au fost sancţionaţi atât conducători auto, cât şi 52 de pietoni, 6 biciclişti şi 2 căruţaşi, valoarea totală a amenzilor fiind de 39.937 de lei. Cei opt conducători auto care au rămas fără permisele de conducere nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală (doi), au efectuat depăşiri neregulamentare (trei), au depăşit cu peste 50 km/h limitele de viteză maxime admise (doi) ori nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care rulau pe drumul cu prioritate (unul). Si poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Nehoiu şi de la Postul de poliţie comunal Siriu au acţionat pe drumul naţional 10, pe raza localităţii Siriu, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi având în vedere restricţiile de tonaj instituite pe DN 10 Siriu la Km 82+634 şi 86+300. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 9 sancţiuni conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 8 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de tonaj.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1740 lei.

E.S.