Vitezomani opriti la timp! Vezi aici cu cat circulau “in localitate”, respectivii soferi. CUM AR TREBUI EI SANCTIONATI?
Last Updated on 22/08/2018 by Iulian Gavriluta

politista rutieraÎn cadrul acţiunilor desfăşurate zilele acestea pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere. Din totalul sancţiunilor, 16 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar patru conducători auto au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Trei dintre vitezomani au fost opriţi de poliţişti după ce au depăşit viteza legală în localităţile Cioranca (104 km/h şi 125 km/h) şi Limpeziş (130 km/h), iar cel de-al patrulea a fost oprit de un echipaj de poliţie ce acţiona în afara localităţii Mihăileşti (157 km/h), la volanul maşinii fiind depistat un bucureştean de 48 de ani.

Poliţiştii rutieri au mai luat, în aceeaşi zi, măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi împotriva altor 7 conducători auto.

Cinci dintre aceştia nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală, unul nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, iar un altul nu a respectat indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit şi două dosare penale.

Unul dintre dosare a fost întocmit pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar celălalt pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, în acest ultim caz fiind vorba despre un buzoian de 60 de ani, care conducea un autovehicul pe Şoseaua Brăilei deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

E.S.