La ISU Buzau a sosit al 2 lea “Container-ul suport logistic al intervenției multirisc Tip II”
Last Updated on 21/08/2018 by Iulian Gavriluta

containerLa începutul acestei săptămâni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a fost dotat cu cel de-al doilea sistem tip container destinat optimizării operațiunilor în cazul producerii unor situații de urgență majore, sistem achiziționat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Container-ul suport logistic al intervenției multirisc Tip II conține o gamă de echipamente pentru ridicare, echipamente și accesorii pentru iluminat, echipamente de geniu, echipamente pentru descarcerare, echipamente de protecție și salvare de la înălțimi, precum și diverse echipamente de căutare - salvare.

Acest sistem va reduce semnificativ timpul de intervenție, fiind utilizat în completarea autospecialelor de primă intervenție pentru realizarea în condiții optime a intervenției în situații de urgență generate de cele patru tipuri de risc : alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și a accidentelor grave industriale.

Totodată, începând de săptămâna trecută, a fost distribuită, de la nivelul I.G.S.U. către instituția noastră, o nouă autospecială de transport efective, autospecială care asigură transportul în condiţii de siguranţă a echipajelor de intervenţiei către locul producerii situațiilor de urgență.

În vederea optimizării intervenției în zona de competență, sistemul, respectiv autospeciala, au fost dislocate la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat.

E.S.