VIDEO – In aceste zile un spectacol unic in lume in cea mai frumoasa piata! COVORUL DE FLORI din Grand Place – Bruxelles
Last Updated on 18/08/2018 by Iulian Gavriluta

Covorul cu flori BruxellesCe este covorul de flori? Artiștii horticultori din Ghent, ajutați de 100 de voluntari, așează floare lângă floare direct pe caldarâmul din Grand Place, creând un veritabil covor de flori.Covorul uriaș se întinde pe o suprafață de 1800 m2 și pentru acoperirea lui sunt necesare peste 600.000 de flori.

De fiecare dată, motivul floral este unul diferit, temele alese fiind dedicate unor regiuni ale lumii care au o bogată cultură și tradiție florală și nu numai.

Tema covorului de flori din 2018 - In aceasă a 21-a ediție, covorul de flori este dedicat pentru prima dată unei regiuni din America Latină, mai exact, Guanajuato din Mexic. În orașul Uriangato din această regiune, anual, în cadrul unor festivități, sunt create covoare de mici dimensiuni unele din flori, altele din rumeguș colorat sau cu legume și fructe. Covoarele sunt mai mici, dar sunt multe, așezate pe străzile Uriangato, pe câțiva kilometri. Este considerat cel ai mare festival de artă efemeră din centrul Mexicului.

Ce flori sunt folosite pentru covorul de flori din Bruxelles?
Begonii, în cea mai mare parte pentru că Belgia este cel mai mare producător de bulbi de begonii din lume (80% din producția mondială). Un alt motiv este și pentru că begonia are o mare varietate coloristică de la roșu închis la alb, sau culori mai deosebite precum cupru roșiatic, nuanța somon, portocaliu și galben. Se apreciază că sunt asamblate în jur de 300 de begonii pe metru pătrat.
Unde este întins covorul de flori?
În Grand Place din Bruxelles, una dintre cele mai frumoase piețe din lume, înconjurată de clădirile fostelor ghilde, opulent decorate cu aur, reconstruite în stilurile gotic și baroc. Cele mai impozante clădiri sunt Hôtel de Ville șiMaison du Roi/Broodhuis. Mai multe despre Grand Place puteți afla citind Grand Place din Bruxelles-20 de lucruri de văzut și de știut sau Bruxelles sau pasarea phoenix
Cand poate fi admirat covorul de flori 2018?
La fiecare doi ani sunt stabilite zilele din preajma Sfintei Marii Mari (Adormirea Maicii Domnului), deci anul acesta covorul cu flori va fi etalat în perioada 16-19 august. Inaugurarea va avea loc în seara de 16 august la ora 20 cu un spectacol de sunet și lumină care va dura până la 12 noaptea.
De unde se poate vedea mai bine covorul de flori 2018?
Din balconul Hôtel de Ville puteți avea o vedere panoramică a covorului cu flori. In ziua de 16 august puteți vedea de la balcon cum voluntarii asamblează covorul între orele 1.00-18.00. În zilele de 17-19, orele de acces sunt 10.00-22.00.
De ce este ediția a 21-a a covorului de flori 2018 mai specială?
Anul acesta, Grand Place sărbătorește 20 de ani de la acceptarea ei pe lista UNESCO a patrimoniului universal. Organizatorii covorului de flori, au invitat anul acesta în Bruxelles zeci de artiști florari din întreaga lume care-și vor prezenta talentele florale într-o expoziție în fața Bursei din Bruxelles, situată în imediata apropiere a Grand Place-ului. Dacă vreți să vedeți covoarele de flori din edițiile precedente intrați pe site-ul oficial. In aceste zile, n-ai cum să nu afirmi despre Grand Place că este cea mai frumoasă piață din lume!
Ecaterina STROESCU
https://www.youtube.com/watch?v=5OEgc2x1R4Y