VIDEO – Hackerii de la cea de-a 26-a ediție anuală a conferinței DEFCON din Vegas au spart mașinile de vot electorale în mai puțin de două minute.
Last Updated on 16/08/2018 by Iulian Gavriluta

DEFCON USAPotrivit latesthackingnews.com, hackerii de la cea de-a 26-a ediție anuală a conferinței DEFCON din Vegas au spart mașinile de vot electorale în mai puțin de două minute. Un participant la conferință a împărtășit un videoclip pe Twitter care arată cât de ușor a fost accesarea contului de administrator al unei mașini de vot.

 

 

În cadrul conferinței @defcon hacking, tocmai am învățat cât de ușor este să obții fizic acces la admin pe o mașină de vot care este folosită în 18 state. Nu necesită instrumente și durează mai puțin de 2 minute. Sunt preocupat de viitoarele noastre alegeri”, spune un tanar hacker, participant la prestigiosul concurs American din Las Vegas

Potrivit latesthackingnews.com, Rachel Tobac, CEO al SocialProof Security, a demonstrat modul în care mașinile de vot pot fi sparte informational în mai puțin de două minute. SocialProof Security oferă evaluări pentru securitatea bazată pe inginerie socială. Tobac a explicat că accesarea funcțiilor de administrare a mașinii de vot este sinonimă între deschiderea capotei unei mașini cu un buton de deblocare și scoaterea din priză a cititorului de carduri, luarea unei încuietori și pornirea mașinii cu un pix. Modelul de mașină de vot utilizat este Premier AccuVote TS sau TSX care a fost folosit anterior în mai mult de 18 state pentru alegeri.

Acesta este cel de-al doilea an de intrecere DEFCON in care se sparg sistemele electorale. Asociația Națională a Secretarilor de Stat, unul dintre cei mai mari furnizori de materiale electorale din SUA, a emis o declarație discreditând participantii la concurs (testerii de penetrare - hackerii). "Principala noastră preocupare,referitor la abordarea făcută la DEFCON este că acolo se folosește un mediu “pseudo” care nu se repetă în nici un fel in sistemele statale de vot, unde rețelele au securitatea fizică", a spus acesta.

"Participanții la conferință, au avut acces fizic nelimitat la mașinile de vot", a spus NASS, "asta inseamna ca nu se reproduce exact protecția fizică și cibernetică stabilită de guvernele de stat și locale înainte și în ziua alegerilor".

Cum poate fi îmbunătățită securitatea?

Mulți dezvoltatori sugerează că sistemele de vot trebuie să fie utilizate pentru a menține integritatea alegerilor. Indiferent de modul în care este implementat, este clar că acesta este un domeniu care necesită atenție pentru alegerile viitoare pentru a atenua acuzațiile de manipulare.

I.G.

SURSA: latesthackingnews.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=7M8iSRqlNuo

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-aJUUdKRy_k