SPUNE OPINIA TA! Ce efecte crezi ca vor avea aceste noi valuri de manifestari si incidentele violente din ultimele zile?
Last Updated on 15/08/2018 by Iulian Gavriluta

Proteste Piata VictorieiDupă o primă zi de proteste anti-PSD marcată de violențe ieșite din comun ale Jandarmeriei împotriva protestatarilor nevinovați, au urmat două zile de manifestații pașnice. Guvernul și jandarmeria nu au dat semne că și-ar asuma vreo responsabilitate pentru acțiunea brutală de vineri, iar liderii coaliției de guvernământ mai degrabă au tăcut.

 Într-o a treia intervenție după intervenția brutală a Jandarmeriei la protestul de vineri, Președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că, după ce a compromis „actul de guvernare și legiferare” a venit acum și cu o „componentă represivă”. „ PSD a câștigat alegerile, însă actuala sa conducere abuzează de acest lucru pentru a ataca populația, justiția”, a spus șeful statului, făcând un apel la membrii PSD „să ia în serios protestele”. Iohannis a cerut, totodată, societății civile să rămână mobilizată, iar opoziției să creeze o alternativă la actuala putere. Ce efecte crezi că va avea acest nou val de manifestații?

REDACTIA