FOTO – Sesiuni informative desfăşurate de poliţiştii buzoieni cu elevii din taberele găzduite de Centrele de Agrement Arbănaşi şi Poiana Pinului
Last Updated on 15/08/2018 by Iulian Gavriluta

IPJ Buzau 2018  News Buzau 1 1În ziua de 13 august a.c., elevii aflaţi în tabăra de la Arbănaşi au fost vizitaţi de ofiţeri din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciului Rutier al I.P.J. Buzău, care au fost însoţiţi de reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, ai Serviciului Județean Anticorupție Buzău şi de reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

În cadrul discuţiilor purtate, poliţiştii au explicat elevilor modalitatea în care trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime ale violenţelor şi abuzurilor, ale infracţiunilor de furt şi tâlhărie, precum şi riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit sau locuri şi modalităţi de petrecere a timpului liber.

Totodată, elevilor le-au mai fost explicate consecinţele şi implicaţiile pe care le au asupra organismului drogurile şi produsele ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive.

Poliţiştii au făcut o scurtă prezentare a accidentelor de circulaţie înregistrate pe raza judeţului Buzău, insistând asupra celor în care victime au fost copii care au traversat strada fără să se asigure, prin alte locuri decât cele special amenajate şi uneori chiar în fugă.

Prin sesiuni informative, ateliere de lucru, activități in-door și out-door, specialiștii prezenţi la întâlnire au încercat să le dezvolte copiilor şi adolescenţilor spiritul civic, o atitudine noninfracțională şi respectul față de norme și întelegerea necesității acestora pentru conviețuire.

***

Activitatea desfăşurată ieri face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 26 iulie – 13 august a.c. de poliţiştii buzoieni împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Buzău, Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău.

Acţiunile s-au desfăşurat în taberele tematice organizate la centrele de agrement Arbănași și Poiana Pinului din județul Buzău şi au vizat activități cu caracter preventiv în diverse domenii.

Beneficiarii au fost cei peste 400 de elevi de ciclu primar, liceal şi profesorii însoţitori care au participat activ la discuţii pe temele abordate, respectiv cele referitoare la riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit, locuri și moduri de petrecere a timpului liber, navigarea pe internet, consumul de droguri și substanțe etnobotanice, etc.

La unele activități au participat și reprezentanții Ministerului Tineretului și Soprtului, care s-au alăturat reprezentanților Direcției Județene pentru Sport și Tineret, gazdele activităților desfășurate.

În cadrul tuturor sesiunilor informative abordate de specialiști s-a urmărit consolidarea unei mentalități sănătoase și a unor atitudini civice responsabile.

E.S.

{vsig}foto-ipj-elevi-arbanasi{/vsig}