LIVE – UPDATE 7 – GAZE LACRIMOGENE SI LA MIEZUL NOPTII! UPDATE 6 – JANDARMERIA IN SUJBA LUI DRAGNEA! UPDATE 5 – GAZE NEUROTOXICE -JANDARMI BATUTI ! UPDATE 4 – GAZE LACRIMOGENE, TUNURI CU APA SI BRUIAJ GSM SI WIFI! UPDATE 3 VIDEO – UPDATE 2
Last Updated on 10/08/2018 by Iulian Gavriluta

protesteRomânii din diaspora și cei rămași în țară și-au dat întâlnire vineri, în Piața Victoriei, din București, pentru a protesta față de direcția în care PSD împinge România. Mitingul Diasporei, din 10 august, a fost anunțat pe rețelele de socializare în urmă cu două luni, moment din care românii din străinătate s-au mobilizat pe rețelele de socializare, iar în ultimele zile coloane de mașini dinspreEuropa au intrat în țară prin vămile Borș și Nădlac cu destinația București.

La intrarea în România și pe drum spre Capitală au fost întâmpinați de protestatari, mulți alăturându-li-se. Pe Facebook, prezența la mitingul Diasporei se anunță a fi una masivă, la evenimentele organizate pe reațeaua de socializare anunțându-și prezența zeci de mii de români. Sosirea în Piața Victoriei, vineri, la mitingul Diasporei, la care se anunță o prezență masivă, este programată începând cu ora 10.00, însă majoritatea evenimentele de pe Facebook anunță mobilizarea începând cu ora 15:00 și 18:00.

Pentru ziua de vineri, din marile orașe ale țării - Galați, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Tg. Jiu, Alba Iulia, Brașov, Câmpina, Făgăraș, Râmnicu Vâlcea - oamenii s-au mobilizat pentru a pleca spre București. Aceștia se alătură celor din Timișoara, Cluj, Sibiu, Baia Mare care au pornit de joi spre Capitală. Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor, reprezentanții Jandarmeriei precizând că forțele de ordine nu se vor confrunta cu cetățenii. "Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene", a anunțat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română. Reprezentanții Jandarmeriei le cer manifestanților să protesteze pașnic.

În ziua de vineri, s-au anunțat, pe Facebook, mitinguri și în celelalte orașe ale țării, dar și în diaspora:

Arad: Primărie, 19:00

Baia Mare: Piața Revoluției, 19:00

Bistrița: Piața Petru Rareș, 19:00

Brașov: Piața Sfatului, 19:00

Craiova: Piața Mihai Viteazul, 19:00

Cluj-Napoca: Piața Unirii, 19:00

Constanța: Prefectură, 19:00

Galați: Prefectură, 18:00

Iași: Piața Unirii, 19:00

Oradea: Piața Unirii, 19:00,

Sibiu: Piața Mare, 19:00

Suceava: Prefectură, 18:00

Târgu Mureș: Prefectură, 19:00

Timișoara: Piața Operei, 19:00

Proteste în Diaspora:

Amsterdam - Olanda: Dam Square, 18:00

Bruxelles - Belgia: Ambasada României, 19:00

Castellón de la Plana - Spania: Consulatul României

Londra - Marea Britanie: Institutul Cultural Român, 16:00

Madrid - Spania: Ambasada României, 18:00

Roma - Italia: Palazzo Montecitorio, 16:00

Viena - Austria: Prinz-Eugen-Straße 60, 17:00

Zürich - Elveția: Rathausbrücke, 20:00.

SURSA: hotnews

P.S. De la Buzau pleaca spre Capitala pentru miting, cateva zeci de protestatari, in jurul orei 14:30 (buzoienii se alatura convoiului care se pune in miscare din Moldova - Iasi - spre Bucuresti). Potrivit organizatorilor, restul de buzoieni vin cu masinile personale si alte mijloace de transport.

FEMEIE IN SCAUN CU ROTILE TRANTITA LA PAMANT DE JANDARMERIE!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/foto-video-momentul-in-care-o-femeie-in-scaun-cu-rotile-este-impinsa-de-un-scutier-978391

UPDATE 7 - GAZE LACRIMOGENE SI LA MIEZUL NOPTII. JANDARMERIA ESTE GARDA PRETORIANA A LUI DRAGNEA - PSD (JIDANII PR)

UPDATE 5: JOHANNIS intervine! CONDAM FERM INTERVENTIA JANDARMERIEI, PUTERNIC DISPROPORTIONATA...! MINISTRUL DE INTERNE TREBUIE SA DEA SOCOTEALA! Comandantii Jamdarmilor trebuie inlaturati! Au dat ordine anti-romane! Jandarmeria la ordinele lui Dragnea....pacat! Dezonoreaza uniforma....ever! (mai multe pe News Buzau)

UPDATE 4 (ORA 21:30)- 100.000 de participanti! GAZE LACRIMOGENE, TUNURI CU APA SI BRUIAJ GSM SI WIFI! PESTE 100 DE PROTESTATARI AU AVUT NEVOIE DE INGRIJIRI MEDICALE! METROURILE AU FOST OPRITE!

UPDATE 3 - video...mai jos!

UPDATE 2: ORA 16:00 - POTRIVIT DIGI 24, UNELE DRUMURI SPRE CAPITALA SUNT BLOCATE DE JANDARMI. LA FEL SI UNELE TRENURI! CFR SPUNE CA SUNT DOAR PROBLEME STRICT TEHNICE!

UPDATE1: Potrivit organizatorilor de la Buzau - peste 1000 de protestatari au plecat spre bucuresti, la miting. Multi au plecat individual. Unii s-au alaturat coloanelor de masini din Moldova! "Protestam impotriva guvernantilor dar nu numai a lor ci si a tuturor partidelor politice si a politicienilor corupti, a judecatorilor si sefilor de institutii, care cu mici exceptii au stiut numai sa fure si sa duca tara de rapa...", a precizat pentru News Buzau, Silviu Rosioru, consilier local (participant la miting).

 

https://www.youtube.com/watch?v=3B_5fV0U21s&feature=youtu.be

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mZwdcGFR5Ac&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=VI68WvexAOk 

 

https://www.youtube.com/watch?v=KeF0GPaH5FQ&feature=youtu.be

 

PUIE PSD

 

 

atac jandarmi

 

protest Buzau august 2018