POLITIA LOCALA BUZAU: in municipiu au fost gasite 217 vehicule abandonate sau fără stăpân, dintre care – 169 au fost ridicate
Last Updated on 08/08/2018 by Iulian Gavriluta

masini abandonate BZDirectia Politiei Locale Buzau, prin Servicul Circulatie si Disciplina Rutiera actioneaza pe raza municipiului Buzau pentru gestionarea masinilor abandonate sau fără stăpân care ocupă locurile publice din municipiu, in conformitate cu prevederile Legii nr. 421 din 2002.

De la începutul anului si pâna în prezent, pe raza municipiului, au fost depistate 217 vehicule abandonate sau fără stăpân, 169 au fost ridicate de catre proprietarii sau detinatorii legali, 6 au fost ridicate de catre S.C. Urbis Serv S.R.L. iar în 42 de cazuri procedura este în desfăşurare.

Doar în cursul saptamanii 30.07 – 03.08.2018 au fost depistate 32 astfel de vehicule, proprietarii sau detinatorii legali fiind somati să le ridice de pe domeniul public sau sa intre în legalitate.

Politistii locali recomandă proprietarilor vehiculelor abandonate de cel putin un an, pe domeniul public al municipiului, să ia măsuri urgente în privinta ridicării lor, în caz contrar urmând ca vehiculele să fie ridicate si depozitate într-un spatiu administrat de UrbisServ S.R.L. Persoanele care nu nerespecta dispozitiile legale, pot fi sanctionate cu amenda cuprinsa intre 1000-2000 lei.

I.G.