Saptamana aceasta, o lege importanta a fost publicata in Monitorul Oficial! Prevederea legislativa da posibilitatea politistilor si jandarmilor sa acorde amenzi usturatoare celor care incalca legea
Last Updated on 07/08/2018 by Iulian Gavriluta

hartuire pedepsitaDe joi – 9 august a.c. intra in vigoare, o lege care da dreptul politistilor si jandarmilor sa aplice sanctiuni usturatoare celor care ii hartuiesc pe altii (in public sau in privat). Pana acum, hartuirea era pedepsita doar in Penal, dar din aceasta saptamana, aceasta fapta va putea fi sanctionata si in Civil - amenda data de oamenii legii ajunge pana la 10.000 de lei, potrivit Legii nr. 232/2018 pentru completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati. Legea a aparut ieri, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 679, scrie avocatnet.ro.

 

„Este interzis orice comportament de hartuire, hartuire sexuala sau hartuire psihologica definite conform prezentei legi, atat in public, cat si in privat”, se arata in legea publicata, unde se precizeaza apoi ca astfel de fapte se vor considera contraventii si se vor sanctiona cu amenzi intre 3.000 si 10.000 de lei (daca nu e vorba deja de o infractiune). Potrivit sursei citate, de sanctionarea acestor fapte se vor ocupa ofiterii si agentii de politiei din cadrul Politiei Romane, ofiterii si subofiterii din cadrul Jandarmeriei Romane, ci din cadrul Politiei de Frontiera, dar si politistii locali.

E.S.