ATENTIE! Soferii bauti si vitezomanii au umplut soselele judetului! Ce este de facut?
Last Updated on 07/08/2018 by Iulian Gavriluta

politia rutieraIn ultimele zile, zeci de sanciuni rutiere au fost aplicate de politistii din cadrul IPJ Buzau, in special pentru nerespectarea vitezei de rulare si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Potrivit lucratorilor de la Serviciul Rutier, s-au aplicat 278 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 100.000 de lei. Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au sanctionat 113 de conducatori auto si au retinut 15 permise de conducere.

Cea mai mare viteza – 166 km/h a fost inregistrata de aparatul radar care a actionat pe DN 2 E85, in afara localitatii Caldarusanca, autoturismul fiind condus de un tânar de 23 de ani, din Vrancea. Alte 11 permise au fost retinute pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor ce aveau acest drept, dar si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric.

Atentie, betivi la volan!

In noaptea de 4 spre 5 august a.c., in timp ce actiona pe raza comunei Merei, un echipaj din cadrul Sectiei 6 politie rurala Merei a depistat un tânar de 26 de ani din comuna Stâlpu care conducea un autoturism desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii efectuate cu aparatul etilotest, politistii au constatat ca soferul avea o concentratie alcoolica de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel ca l-au condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal iar cercetarile sunt continuate de politistii rutieri.

Si politistii rutieri care au actionat pe raza municipiului Buzau au intocmit dosar penal unui buzoian de 59 de ani, care a fost depistat baut in trafic. In cazul sau, aparatul etilotest a indicat o concentratie alcoolica de 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Alte trei dosare penale au fost intocmite de politisti dupa ce au depistat in trafic conducatori auto aflati sub influenta alcoolului (concentratii alcoolice de 0,56 mg/l, respectiv 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat) sau care au condus un vehicul neinmatriculat, infractiune constatata pe raza localitatii Pogoanele.

Conduceti Preventiv!

Politistii recomanda conducatorii auto sa spuna „NU” alcoolului, sa isi pastreze calmul in trafic, sa circule prudent si sa se asigure corespunzator la efectuarea oricaror manevre, pentru a ajunge in siguranta la destinatie.

Totodata, reamintim conducatorilor auto ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

E.S.