ATENTIONARE DE LA FISC! Declaratia unica trebuie depusa pana marti, 31 iulie 2018
Last Updated on 30/07/2018 by Iulian Gavriluta

anafTermenul limita de depunere a Declaratiei unice este 31 iulie a.c. online, prin intermediul aplicatiei care poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

De asemenea, Declaratia Unica se poate depune si in format hartie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Pana in prezent au depus Declaratia Unica un numar de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decat anul trecut.

Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania şi/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unica.

Pentru depunerea online a Declaratiei Unice pana la 31 iulie 2018 se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Bonificatia se acorda corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii.

Nedepunerea la termenul prevazut de lege de catre persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

E.S.