RECORD! In doua ore politistii buzoieni au aplicat …104 sanctiuni. Betivii si vitezomanii dau batai de cap rutieristilor

Politia rutieraPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat desfăşurarea de activităţi pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, totodată fiind vizate respectarea legalităţii desfăşurării transportului de mărfuri şi persoane, precum şi respectarea limitelor legale de viteză. 

 

Astfel, în intervalul orar 19 – 21.30, poliţiştii au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale, au reţinut 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru consumul de băuturi alcoolice şi au constatat în flagrant o infracţiune la regimul rutier. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei. Pe timpul activităţilor, pe drumul judeţean 203 K, în afara localităţii Băjani, un tânăr de 22 de ani, din Potârnicheşti a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 151 de km/h. Tânărul a fost sancţionat contravenţional şi totodată a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării acestui drept pentru următoarele 90 de zile.

În cazul unui tânăr de 25 de ani, din Buzău, depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 203 K, în Vadu Paşii, a fost luată măsura sancţionării şi cea de reţinere a certificatului de înmatriculare, constatându-se din verificări faptul că valabilitatea I.T.P. era expirată din luna ianuarie a acestui an. De asemenea, a fost întocmit dosar penal în cazul unui braşovean de 35 de ani, aflat la volanul unui vehicul de transport marfă, acesta fiind depistat în trafic pe drumul naţional 10, în localitatea Nehoiu, deşi avea permisul de conducere suspendat. Si poliţiştii din cadrul Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Săpoca, au depistat un autovehicul implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar şoferul în vârstă de 48 de ani, din Buzău prezenta halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Si poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au oprit în trafic, pe strada Primăverii, un autoturism condus de un gălăţean în vârstă de 35 de ani, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Faţă de cei în cauză au fost întocmite dosare penale, iar acţiunile poliţiştilor vor continua pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic!

Ecaterina STROESCU