VIDEO LIVE – Incendii devastatoare lângă Atena: Cel puțin 60 de oameni au murit, peste 170 sunt răniți / Ministrul grec de interne: Un dezastru de dimensiuni biblice / MAE: Nu au fost primite până acum solicitări de asistență consulară
Last Updated on 24/07/2018 by Iulian Gavriluta

incendii GreciaPeste 60 de oameni, ucisi de flacari in Grecia - Cel puțin 60 de persoane au murit și peste 170 sunt rănite după ce două incendii de pădure au scăpat de sub control în apropierea Atenei. Autoritățile au cerut luni oamenilor să-și părăsească locuințele după ce vântul puternic a întețit cele mai grave incendii din ultimul deceniu. Acestea au avut loc în două zone din apropierea capitalei grecești, distrugând numeroase proprietăți și obligând autoritățile să închidă principala autostradă ce merge spre vest, spre Corint.

 

LIVETEXT, principalele informații din Grecia:

15.54 ”Grecia trece printr-o tragedie de nedescris”, a spus premierul Alexis Tsipras într-o apariție televizată, în care a anunțat trei zile de doliu național.

15:19 Premierul Dăncilă anunță că România este gata să acorde sprijin Greciei. „Ministrul apărării român se află deja în contact cu ministrul apărării elen”

13.36 Imaginile aeriene arată amploarea dezastrului:

13.33 Ministrul grec de interne, Panos Skourletis, a declarat la Sky News că incendiile sunt o ”tragedie națională” și ”un dezastru de dimensiuni biblice, cu pierderi de vieți omenești”.

13.10 Potrivit ultimelor informații, peste 60 de oameni au decedat. ”Numărul morților crește. Deja a depășit 60”, a spus primarul din Rafina, Evangelos Bournous.

12.25 Mărturii din infernul din Grecia. „Un salvator a văzut ceva șocant: 26 de persoane au murit imbrățișate pe câmp, la 30 metri de plajă. Acești oameni și copii lor nu s-au salvat la timp”

11.38 Grecia va primi ajutor după ce a invocat acordul de protecție civilă. O aeronavă militară aduce 60 de pompieri din Cipru, iar Spania a trimis două avioane de stins incendii.

11.31 Garda de Coastă și alte vase au salvat 696 de oameni care fugiseră de flăcări pe plaje. Alte 19 persoane au fost salvate din apele mării.

11:06 La nivelul ambasadei din Atena, nu au fost primite până acum solicitări de asistență consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

11.02 Grecia a declarat stare de urgență.

10.02 Potrivit ultimului bilanț, peste 50 de oameni au murit și peste 150 au fost răniți de flăcările care au prins ca într-o capcană familiile ce încercau să fugă de incendii.

Inițial bilanțul era de 24 de morți, însă corpurile neînsuflețite a alte 26 de persoane au fost descoperite marți dimineață în apropierea unei plaje din zona localității Rafina, au declarat voluntari de la Crucea Roșie și un oficial local. Potrivit ziarului Ta Nea, este vorba de bărbați, femei și copii care ar fi murit îmbrățișați.

SURSA: de G.S.     HotNews.ro

 

https://www.youtube.com/watch?v=bsv46eOz-UI

https://www.youtube.com/watch?v=w6DKHkLNj-8

https://www.youtube.com/watch?v=T-Qcj6M73gk

 

https://www.youtube.com/watch?v=WEqi5x8pRV4