POLITIA BUZAU cu ochii in patru! POTOP de amenzi aplicate de rutieristii buzoieni. In doar cateva ore valoarea sanctiunilor aplicate a fost de peste 144 000 lei

Politia rutieraPoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat desfăşurarea de activităţi la nivelul întregului judeţ, în scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

 

 

În urma activităţilor efectuate au fost constatate în flagrant nouă infracţiuni şi întocmite tot atâtea dosare penale, dintre care cinci pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, trei pentru conducerea unor autovehicule având permisul suspendat şi unul pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat. Cea mai mare concentraţie alcoolică a fost înregistrată ieri, în cazul unui tânăr în vârstă de 22 de ani, din Buzău, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Buzău, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Sărat au depistat în trafic pe raza aceleiaşi localităţi, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Grebănu, care se afla la volanul unui autoturism, deşi avea suspendată exercitarea acestui drept.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea acestui drept”. Poliţiştii au continuat activităţile pentru combaterea depăşirii limitelor legale de viteză şi vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi de trafic, acestea fiind unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Din cauza depăşirii cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, 24 de şoferi au predat permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 176 km/h, a fost înregistrată în cazul unui şofer de 49 de ani, din Bârlad, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85 în afara localităţii Racoviţeni. De asemenea, un alt permis de conducere a fost reţinut în cazul unui bucureştean în vârstă de 26 de ani, depistat la volanul unui autoturism care rula cu viteza de 125 km/h, în localitatea Poşta Câlnău. Alte 9 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care nu au conştientizat necesitatea respectării regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor sau autoturismelor care aveau acest drept, precum şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat peste treizeci de pietoni, biciclişti și căruţaşi, care nu s-au conformat regulilor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 144. 425 de lei.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră!

Ecaterina STROESCU