DE CE polițiștii rutieri din România, fac apel disperat către Klaus Iohannis să nu promulge legea prin carea se modifică Codul Rutier? Explicatiile le gasesti aici

Politia RomanaPoliţiştii Rutieri din România au lansat un apel disperat către președintele Iohannis să nu promulge legea prin carea se modifică Codul Rutier, pe motiv că, ”prin presemnalizarea aparatelor radar, numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.

”În situaţia în care administratorul drumului public nu montează indicatoare de presemnalizare a radarelor, va fi un semnal pentru «teribilişti» de a calca pedala de acceleraţie la maxim, iar Poliţia Rutieră se va află în imposibilitatea de a proteja viaţa şi integritatea corporală a cetăţenilor, cum este prevăzut la art. 22 din Constituţie”, mai spun poliţiştii.”Nu este normal să presemnalizezi o acţiune de control, care are caracter inopinat, iar după aceea să creezi premisele unor piste de curse pentru conducătorii auto care au un comportament disimulat în prezenţa Poliţiei şi disconsiderant în absenţa acesteia”, adaugă poliţiştii.Parlamentul a adoptat, în 5 iulie, un proiect de lege pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de Guvern nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte. În 2017, 1951 de români și-au pierdut viața în accidente rutiere.

Sursa: realitatea.net

A.M.