O sa fie vreodata altfel? Indisciplina in trafic – din ce in ce mai prezenta pe soselele judetului. Politistii au retinut 14 permise de conducere si au aplicat 138 de sanctiuni contraventionale
Last Updated on 19/07/2018 by Iulian Gavriluta

amenzi sanctiuni rutiereIn ultimele 2 zile, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate peste 138 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 45.000 de lei. Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (51), nu au utilizat centura de siguranta (21), sau au savarsit alte abateri in trafic. Impotriva a 4 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile.

Cea mai mare viteza, 114 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN2 in localitatea Potarnichesti, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in varsta de 51 de ani, din Bucuresti. Politistii au retinut alte 10 permise de conducere pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neprezentarea la politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, precum si pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului si autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Tot pentru nerespectarea regulilor de circulatie, alti 26 de participanti la trafic (pietoni, biciclisti si carutasi), au fost sanctionati de politisti.

           

Respectati regulile de circulatie!

Atentie sporita la efectuarea depasirilor, nu va angajati in efectuarea unor depasiri neregulamentare sau manevre riscante in trafic! Circulati cu viteza moderata!

Viteza excesiva sau neadaptata la particularitatile de drum si de trafic genereaza accidente grave de circulatie.

Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice!

I.G.