Cand ii vom prinde pe marii hoti de “aur verde”? Nereguli silvice – Sanctiuni si material lemnos confiscat
Last Updated on 19/07/2018 by Iulian Gavriluta

lemne furateSaptamana aceasta, politisti din cadrul Sectiei 2 de politie rurala Beceni, in timp ce desfasurau activitati de patrulare pe raza de competenta, au depistat pe raza localitatii Vintila Voda, un barbat in varsta de 42 de ani, din Lopatari, la volanul unei autoutilitare cu care transporta peste 2 m.c. de cherestea, fara a detine documente de provenienta.

 

De asemenea, conducatorul autoutilitarei nu a respectat obligatiile prevazute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, refuzand transportul materialului lemnos catre ocolul silvic si abandonand vehiculul pe marginea drumului public.

Fata de acesta a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda de 7.500 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat reprezentantilor ocolului silvic.

ALTE NEREGULI

In perioada 11 - 15 iulie a.c., ofiterii specialisti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice si politisti de ordine publica din cadrul I.P.J. Buzau au desfasurat impreuna cu specialisti silvici din cadrul garzilor forestiere si ocoalelor silvice, mai multe controale pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice si a faptelor ilegale asociate din taierea arborilor, circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialelor lemnoase.

In urma activitatilor desfasurate au fost efectuate peste 30 de controale, au fost oprite si verificate in trafic 86 de mijloace de transport a materialului lemnos, ocazie cu care au fost constatate trei infractiuni si aplicate 64 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 26.000 de lei.

Astfel, in urma controlului efectuat la o societate comerciala cu activitate in domeniu, din Buzau, a fost identificata o cantitate de peste 6 metri cubi de cherestea fara documente din care sa rezulte provenienta legala.

Politistii au luat masura sanctionarii cu amenda de 6.000 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos in valoare de peste 4.000 de lei a fost confiscat si predat reprezentantilor ocolului silvic.

Politistii vor continua activitatile in acest domeniu, in scopul protejarii fondului silvic.

E.S.