NEAPARAT DE CITIT! Ocultismul, dacopații și Kremlinul

dacopatia rusofobiaUn articol publicat de LARICS ne-a pus pe gânduri1. Un citat sau mai degrabă o trimitere: BUNA ZIUA, RUSIA, здравствуйте Россия - pagină administrată de Aurora Inoan (cu domiciliul în Ruse, Bulgaria), ocupându-se și de o afacere personală (Centrul naturist Herba Vita cu sediul pe str. Mostova 17a, Ruse) pentru a-și întreține activitatea propagandistică.

La profilul paginii este afișată imaginea unei emisiuni cu eleva Sabina Elena - fata cu bentița tricolor care a scandalizase în 2013 întreaga Românie, oferind publicațiilor ultra-naționaliste de lucru. Printre materialele distribuite, găsim un număr mare de articole preluate de pe TsarigradTV (site deținut de magnatul Konstantin Maloffev, unul dintre apropiații lui Putin și principalul finanțator al propagandei ruse în Balcani și Spania), Sputnik, RT, TASS și News.bg”.

Pe doamna asta, Aurora Inoan, noi o cunoaștem indirect. Ținea o revistă de (pseudo)ocultism, celebră în epocă. Acum pare să-și fi schimbat ocupația: s-a mutat în Bulgaria, ține o afacere cu remedii nealopate și face propagandă Rusiei (probabil benevol…).

Ceea ce este însă și mai interesant la această doamnă și la fosta ei revistă este că în paginile ei se produceau dacopații lui Napoleon Săvescu de la Dacia Revival. Ăia cu Congresul de dacologie. Luni și ani de zile, băieții ăștia aveau în revista dnei. Inoan paginile lor dedicate, probabil la fel de benevol puse la dispoziție de aceasta.

Probabil coincidențe. Curioase coincidențe.

V.I.M.

1 http://larics.ro/cateva-precizari-despre-rusofobi-si-rusofobie-romania/

 

MINUTUL 1:25

https://www.youtube.com/watch?v=QdpR4gmUjtU