EXCLUSIV! AU CASTIGAT PROCESUL! De maine Florina STOIAN este din nou Inspector Scolar General la ISJ Buzau (IMPREUNA CU ECHIPA DE INSPECTOARE ADJUNCTE, demise in februarie a.c. de Ministerul Educatiei)
Last Updated on 17/07/2018 by Iulian Gavriluta

ISJ BuzauCa la noi la nimeni! De maine, teoretic, avem o alta conducere la ISJ Buzau! Din nou! Florina Stoian, Nela Wamsiedel si Daniela Palcau au castigat procesul impotriva demiterii abuzive facuta de responsabili din cadrul Ministerului Educatiei.

 

Va aducem aminte ca la inceputul anului 2018, cele trei doamne inspector au primit (pentru a doua oara) calificativul de "nesatisfacator", fiind revocate din functii, de ministrul Educatiei. De asemenea, la acea vreme, alti sase inspectorii scolari judeteni au avut aceeasi soarta. "Evaluarea facuta de minister a fost una ilegala", sustin inspectorii, care au descris neregulile intalnite si au actionat in judecata Ministerul Educatiei. Maine - 18 iulie 2018 instanta va da "pronuntarea" in acest caz. Surse apropiate situatiei au afirmat pentru News Buzau ca motivul incercarilor repetate de a-i indeparta pe respectivii inspectori de la conducerea ISJ Buzau este unul politic, lucru dezmintit oficial de reprezentanti ai Ministerului. In februarie 2018, sefii inspectoratelor scolare din 13 judete si-au pierdut functiile (fiind anuntati printr-un fax vineri seara), drept urmare au atacat decizia Ministerului Educatiei in instanta. Noua dintre acestia, printre care si sefa ISJ Buzau,  au contestat in instanta decizia Ministerului, sapte au mers pana la capat cu procesele, au castigat in prima instanta si au fost repusi pe functii, iar sase dintre cei repusi pe functii au primit punctaje slabe la o evaluare a Ministerului (corespunzatoare calificativului "nesatisfacator"). Cei sase inspectori revocati de Pop, repusi in functii de justitie si care au primit ulterior punctaje mici la alta evaluarea a Ministerului Educatiei sunt sefii educatiei din judetele Buzau, Mehedinti, Arad, Braila, Ialomita, Vrancea. Potrivit unor surse, in cursul zilei de 20 februarie 2018, conducerea ISJ Buzau a fost primita in audienta de Ministrul Educatiei care a afirmat ca "nu poate sa faca mai mult decat metodologia ii permite" si ca intr-un timp scurt calificativul si raportul de evaluare le vor fi transmis astfel incat acesta sa poata fi analizat. Drept urmare, cele trei doamne inspector s-au adresat justitiei, au castigat un prim proces iar maine magistratii se vor pronunta in cauza amintita mai sus.

I.G.