Stii cum sa prepari o reteta delicioasa, pe placul intregii familii, de PUI FIERT IN LAPTE LA CUPTOR?

Pui fiert in lapte la cuptorCombinatia de pui, lapte si condimente poate parea bizara dar aromele si texturile vor fi pe placul intregii familii. Carnea se va desprinde uşor de pe oase, iar sosul rezultat va fi perfect lângă o garnitură de spanac sau cartofi.

 

 

Ingrediente

  • 1.5 kg pui crescut liber
  • Ulei de măsline
  • ½ baton de scorţişoară
  • Salvie proaspătă
  • 2 lămâi
  • 10 căţei de usturoi
  • 565 ml lapte

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeştela 190°C. Puiul se asezonează cu sare de mare şi piper, apoi se pune într-o tigaie cu ulei de măsline şi se lasă să prindă culoare pe toate părţile. Se ia de pe foc, se pune pe o farfurie şi se aruncă uleiul din tigaie. Puiul se pune înapoi în vas cu scorţişoară, frunze de salvie, coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi lapte. Se lasă să fiarbă o oră şi jumătate. Se serveşte cu spanac sau piure de cartofi.

Sursa- gustos.ro

A.M.

Scroll to Top