UPDATE – Peste 25 de localitati din judetul Buzau se afla sub COD PORTOCALIU. VIN FURTUNILE! Judetul Buzau si alte sase judete sub COD GALBEN de ploi torentiale, vijelii si grindina. Cat este valabila atentionarea?
Last Updated on 13/07/2018 by Iulian Gavriluta

Ploi torentialeINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 12.00 – 13 iulie, ora 22.00. Fenomene vizate: perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte.

 

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Notă: Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 15.00 – 13 iulie, ora 22.00. Fenomene vizate: pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Sursa - meteoromania.ro

A.M.

UPDATE - COD PORTOCALIU - 13-07-2018 ora 14:50 până la : 13-07-2018 ora 16:00. Buzău, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Smeeni, Mărăcineni, Săgeata, Tisău, Cislău, Costești, Țintești, Calvini, Pietroasele, Gherăseni, Gălbinași, Breaza, Viperești, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Brădeanu, Movila Banului, Amaru, Măgura, Mihăilești, Năeni, Florica. Se vor semnala : averse ce vor cumula local 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie.

COD GALBEN