UN NOU MOD DE A CONDUCE, LA CILIBIA! Buzoian de 43 ani s-a urcat pe moped si fara permis si faca certificat de inmatriculare
Last Updated on 11/07/2018 by Iulian Gavriluta

Politia rutieraPoliţiştii au continuat activităţile creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal și au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru neutilizarea centurii de siguranţă, pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice, precum şi pentru alte abateri în trafic.Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, pentru nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 30.000 de lei. Politistii din cadrul Secţiei 12 de poliţie rurală Pogoanele, au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din Cilibia. Acesta a fost depistat în timp ce conducea un moped pe drumul judeţean 203 I, în localitatea Cilibia, iar din verificări a rezultat că nu posedă permis de conducere şi vehiculul nu era înregistrat sau înmatriculat, în vederea circulaţiei pe drumurile publice.

Ecaterina STROESCU