NU FACETI ASTA! In doar cateva ore, 45 de pietoni si-au riscat viata. Au fost salvati dar si sanctionati de politistii buzoieni
Last Updated on 11/07/2018 by Iulian Gavriluta

Treceri pietoniPoliţiştii buzoieni acţionează zilnic, pe drumurile ce tranzitează judeţul pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră dar şi pentru fluidizarea circulaţiei, având în vedere valorile de trafic ridicate şi restricţiile valabile pe anumite tronsoane.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău – Biroul Rutier au desfăşurat acţiuni punctuale ce au avut în vedere, atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului, cât şi pietonii care îşi pun viaţa în pericol prin modul în care aleg să traverseze. Pe parcursul a doar câteva ore, au fost depistaţi 45 de buzoieni, care în calitate de pietoni şi-au pus viaţa în primejdie, prin modul în care au ales să traverseze drumul public, faţă de aceştia fiind luată măsura sancţionării contravenţionale. Tot în cadrul activităţilor, trei conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public, au predat permisul de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept pentru următoarele 60 de zile.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de peste 5.600 de lei.

Ecaterina STROESCU