Emotii pentru profesori! ACUM incepe EXAMENUL DE TITULARIZARE 2018! Cum se desfasoara si care sunt cele mai cautate discipline?
Last Updated on 11/07/2018 by Iulian Gavriluta

Titularizare 2018Profesorii care vor să se angajeze pe o perioadă nedeterminată într-o școală susțin miercuri, 11 iulie, examenul scris de titularizare. Examenul de titularizare sesiunea 2018 începe la ora 10:00, iar profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Peste 30.000 de candidați s-au înscris la această probă, număr în creștere comparativ cu anul trecut.

 

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt cele de educatori și învățători. Ministerul Educației anunță că 31.052 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare dintre care peste 500 sunt la Buzau, față de 27.551 înscriși anul trecut. Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă. “Aceștia îşi pot valida fișele de înscriere cel târziu până în dimineața zilei de 11 iulie, ora 9:00”. La nivel naţional, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural, precizează instituția.

Cele mai multe posturi vacante sunt la următoarele specializări:

  • educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română: 1.094 posturi vacante
  • învățători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 882
  • educaţie fizică şi sport: 287
  • muzică instrumentală: 274

Care sunt disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși:

  • Limba și literatura română/pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii: 5.405
  • Limba și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar: 4.176
  • Limba și literatura română: 2.735
  • Educație fizică și sport: 2.548
  • Limba și literatura engleză: 1.877

Cum se desfășoară examenul de titularizare 2018

Profesorii înscriși la titularizare trebuie să fie prezenţi în sala de examen cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00 După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu anumite deficiențe. Subiectele de titularizare şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de examen sunt concepute de Centrul Național de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional. Primele rezultate la examenul de titularizare 2018 vor fi afişate pe 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, și pe 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe titularizare.edu.ro în data de 24 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Sursa - hotnews.ro

Foto - Huff

A.M.