SUCCES NATIONAL! Elevii de excelenta ai Buzaului au ales Colegiul National „B.P. Hasdeu”. Media minima de admitere 9,78, la profilul Matematica –Informatica (bilingv), a clasat institutia buzoiana pe locul 4 la nivel national
Last Updated on 10/07/2018 by Iulian Gavriluta

Colegiul National B P HasdeuADMITERE LICEU 2018. Elevii de clasa a VIII-a au aflat luni, 09 iulie a.c. la ce licee au fost repartizati in urma sustinerii examenului de Evaluare Nationala.  Repartizarea este computerizata si s-a tinut seama de note si de optiunile pe care elevii, impreuna cu parintii, le-au completat pe fisa de inscriere.

Aceasta etapa stabileste totodata TOPUL LICEELOR, ierarhie in functie de media de admitere la fiecare profil. Daca pentru marea majoritate a elevilor si parintilor emotiile se termina aici, mai urmeaza o etapa birocratica foarte importanta - cererea de inscriere la liceu. Atentie, in lipsa acestui demers, in perioada stabilita, elevul pierde locul afisat la repartizarea computerizata din 9 iulie! Liceul din Buzau unde s-a inregistrat ultima medie de admitere de 9.78 la profilul Matematica – Informatica (bilingv) este, din nou, Colegiul National “B.P. Hasdeu”. Comparativ cu anul 2017 cand ultima medie de admitere a fost 9.87 scaderea am putea spune a fost de 9 sutimi. In clasament, colegiul buzoian a fost devansat de Colegiul National “Sfantul Sava” din Bucuresti unde la acelasi profil media minima de admitere a fost 9.91 si media 9,84 la specializarea Stiintele Naturii si de Liceul “Mircea cel Batran” din Constanta unde media minima a fost 9.85 la egalitate cu Colegiul National “Fratii Buzesti“ din Craiova . Asadar, 28 de elevi ce au obtinut la Examenul de Evaluare Nationala note intre 10 si 9,78 vor urma cursurile colegiului buzoian.

Sursa - edu.ro

A.M.